HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Nekem nyóc!

2010.11.08. 12:30 Artaban

 

Demagógia
 Az Alkotmánybíróság október 26-án nyilvánította alkotmányellenesnek a 98 %-os különadót, egyértelműen a visszamenőleges hatályt kifogásolva.
  

 „Az AB szerint a különadóról szóló törvény visszaható hatálya nemcsak a jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmekre vonatkozik, hanem olyanokra is, amelyek törvényi előírás alapján, alanyi jogon járnak.” 

 
„Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette:  kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréből.  A 98 százalékos különadóról szóló törvényt, amelyet az Alkotmánybíróság kedden megsemmisített, változatlan tartalommal javasolja újra elfogadni a parlamentnek.”
 
Tapasztaltuk, sokan emelték fel szavukat a Fidesz öncélú alkotmány módosító izmozása ellen. Lázár meghátrált.
 
 
 
A törvény a 2005-ös adóévig visszamenőleg lesz érvényes…
 
 
Lépjünk elegánsan túl a részleteken! Lépjünk túl a visszamenőleges hatályon és a visszamenőleges hatály értelmezésén is! Lépjünk át elévüléseken is!
 
 
Az üzenetem egyértelmű:
 
 
VIKTOR és csapata FIZESS!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmány lázár jános végkielégítés elévülés visszamenőleges

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr82433308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása