HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

A kezemet figyeljék! Csalok.

2010.11.21. 18:15 Artaban

 Keleti szél vizet áraszt,
virágom, virágom.

Minden madár társat választ,
virágom, virágom.

Hát én immár kit válasszak,
virágom, virágom

Te engemet s én tégedet,
virágom, virágom.

Zöld pántlika, könnyű gúnya,
virágom, virágom.

Mert azt a szél könnyen fújja,
virágom, virágom.

De a fátyol nehéz ruha,
virágom, virágom.

Mert azt a bú hajtogatja
virágom, virágom.

Magyar népköltés

 
 
Pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad, mi meg nyugati zászló alatt hányódunk.
Egy jelentéktelennek tűnő rövid pár soros híradás:
 
 
Foghíjas díjátadó
Hat ország távol marad a Nobel- békedíj oslói átadásáról.
Hivatalosan nem indokolták döntésüket, de vélhetően így tiltakoznak az ellen, hogy a kitüntetést a bebörtönzött kínai ellenzéki, Liu Xiaobo kapta. Kína, mellett Oroszország, Kuba, Irak, Marokkó és Kazahsztán marad távol a decemberi rendezvénytől. (Nészabadság, 2010. november 19.)
 
Nem kellett hozzá sok idő, hogy előjöjjön a közelmúlt, a miniszterelnöki interjú, tudják, a keleti szél fúj…:
 
'A világban jelenleg egy történeti korszakváltásnak lehetünk szemtanúi, melyből adódóan rengeteg lehetőség bukkan fel Magyarország körül. A változások, köztük a pénzügyi válságok, a világ újrarendeződésének jelei - ilyen jel az például, hogy a világgazdaságot jelenleg a Kelet felől érkező szelek mozgatják ezek mentén hajózik mindenki; Ezt az átalakulást mindenképpen meg kell érteni, továbbá megfelelően reagálni kell rá - különben hajótörést szenvedhetünk'
 
„Orbán Viktor kifejezetten gazdasági vonatkozásban használta a "keleti szél" fogalmát, így azt az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozására irányuló, szerinte "kétségkívül aggasztó törekvések ellenére" sem életszerű belpolitikai dimenzióban értékelni.”
 
MTI
2007. január 3., szerda 11:27

”A Fidesz elnöke szerint a kormány abba az irányba halad, ahol gazdaságilag túlzottan függene Oroszországtól….Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot" - fogalmazott a Fidesz elnöke……Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!".
 
„A magyarság fejlődésének, a közös nemzeti gondolat legnagyobb gátja a hamis realisták szembenállása a túlfeszült lényeglátókkal”. 
 
Ezután már csak könnyed levezetésnek lehet helye:

 

1 komment

Címkék: orbán viktor keleti szél fúj

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr192463604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Véleményterrorista 2010.11.21. 19:54:08

A cím akár a következő is lehetett volna:

"bolond lyukból bolond szél fúj"
süti beállítások módosítása