HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Csatasorban a nyugdíjasok

2010.03.13. 07:03 Artaban

 
Te is felelős vagy!
 
Nyilvánvaló, hogy mindkét nagy párt sorait erősítik idős emberek. Azt is tudjuk, hogy aki annyi tapasztalattal rendelkezik, mint azok, akik már leéltek életükből 60-80 évet, azok alapvetően már kevésbé vágynak balhéra, kevésbé szeretnének botrányok között élni. Nem általánosítás, de jelentős azon nyugdíjasok száma, akik tapasztalataik okán tényleg bölcsebbek.
 
Már voltak figyelmeztető jelek. Vita, majd ki- kit fújt le? Várpalotán Mesterházy Attila fóruma után az utcán vesztette el ítélőképességét egy nyugdíjas férfi. Az ok egyszerű, nem bírta tovább elhallgatni a Jobbikos gyülekezet mocskolódó kórusát. „Előzőleg az 50 tagú csoport közbekiabálással zavarta meg Mesterházy Attilának a nőnapi rendezvényen elmondott beszédét, majd amikor a szocialista miniszterelnök-jelölt elhagyta az épületet, ott szintén demonstrálók fogadták és azt kiabálták: „Hazaáruló!”.” http://www.civishir.hu/valasztas2010/gazspray-a-mesterhazy-forum-utan/0306170711
 
A másik eset pénteken történt. Itt szintén (valószínűleg) nyugdíjasok vállaltak „rendfenntartó” szerepet.
„Egy fiatal férfi zavarta meg transzparenssel a szocialista párt pénteki soproni rendezvényét: papírra kézzel festett transzparensén a "népnyúzó bitangok ellen" protestált.
A karzaton végrehajtott akció ellen a helyi művelődési házat megtöltő mintegy négyszáz, zömében idős ember pfújolással, fütyüléssel tiltakozott. Egy férfi kézzel, egy nő retiküllel csapta nyakon a demonstrálót, majd mások kituszkolták a teremből, plakátját pedig kettétépték.” http://www.stop.hu/articles/article.php?id=627679
 
Politikai kultúrát számon kérni a hőbörgőkön, a csőcseléken sportszerűtlen lenne. Ők ebben nőttek fel. Nekik ez a természetes. Nem láttak mást, ezt hallották, ilyen hozzáálláson szocializálódtak. Akkor, mikor a választáson alulmaradt párt elnöke közli a veresége után, hogy a haza nem lehet ellenzékben, amikor büntetlenül bárkit lehet köztörvényes bűncselekménnyel, hazaárulással és még hosszan sorolható mivel, ordítva mocskolni, akkor ne csodálkozzunk, hogy az ellenfél politikai rendezvényének megzavarása csak jó heccnek számít!
 
Szép lenne kivesézni, hogy hogyan viselkedünk helyesen, hogyan mondjunk kultúráltan véleményt a politikai ellenfelünkről. Mármint a demokráciában. Nem itt. Az is tény, már a hazaárulózás nem is lépi át többségünk tűréshatárát. Hozzászoktattak. A mocsokhoz.
 
Kedves és kedvetlen politikusaink!
Gondolkodjatok el, akarjátok-e, hogy a nyugdíjasok csatasorba álljanak? Akarjátok-e, hogy egy becsülettel leélt élet után gatyába rázzanak benneteket? Akarjátok-e, hogy pofán csapják a hőzöngőket?
 
Vagy választhatjátok azt is, hogy végre teszitek a dolgotokat!
 
Tudom, ez a nehezebb. Becsületesen, tisztességesen élni és erre szorítani- tanítani- a híveiteket is!
 
Ne feledjétek! Jön a nyugdíjas kommandó és ezen ne mosolyogjatok, mert ezen inkább sírnotok kellene!

 

1 komment

Címkék: mszp jobbik nyugdíjas mesterházy retikül gázspray nyugdíjas kommandó

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr271835960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.03.15. 17:14:30

Elég csak megnézni, mit művel egy felbőszült nyugdíjas-falka a reggeli villamoson a zsebtolvajjal. Potenciális rendfenntartó erőforrások rejlenek itt elfekvőben.
süti beállítások módosítása