HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

„Boldog ember”

2010.07.26. 08:00 Artaban

 

 
Bizonyára keveseknek adatott meg, hogy elolvassák a Móricz Zsigmond által papírra vetett Boldog ember történetét. http://mek.oszk.hu/00900/00988/00988.htm#0
Pedig sajnálhatják, mert napjainkban is egyre szomorúbb aktualitása van ennek a csodálatos írásnak!
Móricz Joó Györgyöt, a tiszaháti kisgazdát és annak tiszta, egyszerű becsületes életét mutatja be. Kétségeivel és nehéz életének megélt gyönyörűségeivel együtt.
 
Más út, más élet, de valahol minden ráhordott mocsok mellett is Ő jutott eszembe akkor, mikor a Die Weltben megjelent Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjú részleteit olvashattam.
 
Az az ember került szóba, akinek nevét drága miniszterelnökünknek kimondani is csak tisztelettel lenne szabad. Olyan emberre hivatkozott, akinek nincsenek és nem is voltak – bocsika: családjának- kőbányái, szőlőbirtokai, kétes „nemközgyűlései”, aki akarja, bátran tudja folytatni! - akit ma már szabadon lehet mocskolni, sírját feldúlni, meggyalázni, hamvait megszentségteleníteni, és bármit, amit csak akartok.
 
„A halál jobbá teszi az utókor ítéletét” mondta Orbán úr.
 
Ön téved. Nem a halál, a tettek. Főleg akkor, ha azok karakánok.
Tudom, az ön tettei is meggyőződésből fakadnak. Határozottak, céltudatosak. Még az is lehet, hogy önmagának elhiszi, hogy amit tesz, az a helyes.
 
És az interjú:
 
„emlékeztetett arra, hogy kettős állampolgárság mindenütt létezik a Kárpát-medencében”
 
Kárpátalja még a Kárpát- medencében van? Én tudom rosszul, ön tájékozatlan, vagy csak simán hazudik?
 
"Üdvözöljük, ha külföldiek Magyarországon cégeket alapítanak". Ennek kapcsán utalt arra, hogy az európai vállalatok új technológiákat hoznak az országba, ami "jóval olcsóbb annál, mintha a szóban forgó technológiákat nekünk kellene kifejleszteni". Kiemelte azt is, hogy a külföldi vállalatok egyben munkahelyeket teremtenek. "Örömmel várjuk a német vállalatokat is" - fűzte hozzá.”
 
Ha én német vállalat lennék, örömmel rohannék. El. Magyarország irányából is! De nyugodtan tegye fel a kezét az a cégtulaj, aki egy ilyen nyilatkozat hatására pl. Görögországba költöztetné holnaptól vállalkozását!
 
Lehet, megint én maradtam le egy körrel? (56 és Nagy Imre kapcsán hangzott el)
 
"Tényleges változás nem történhetett volna Magyarországon az alapvető erkölcsi kérdések tisztázása nélkül"
 
 
 Az Orákulum.

 "Az ember szelídebben tekint rájuk, és hajlamos arra, hogy megszépítse a dolgokat" - fogalmazott Orbán Viktor, úgy vélekedve, hogy a halál jobbá teszi az utókor ítéletét. "Minden politikussal így történik ez, egyszer majd velem is" - fűzte hozzá.

 
 
 
Hitler és Sztálin halott. Akkor hogy is van ez? Jobbá tette haláluk az utókor ítéletét?
 
Ön ne reménykedjen. Halála után is értékén fogja kezelni az utókor! Hosszú életet kívánok, melynek végén nem kell ön elől eldugni az akkor aktuális sajtót, amely önről ír!

 

fotó: Hajdú D. András

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor kádár jános die welt

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr932176231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása