HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Így is lehet?

2010.06.28. 09:00 Artaban

 

Kinek a pap, kinek a papné…

 
Isten felkent szolgái évszázadok óta céltáblái a vicceknek, élcelődéseknek. A gúnyolódásra egyaránt adhat okot a felekezetek közötti konfliktus, a fogadalmában nem a világi élvezetek gyakorlására felesküdött, de mégis azt aktívan gyakorló egyházfi, vagy éppen a nagy egyházi vagyonok kezelésében elkövetett visszásságok!
A kiélezett politikai küzdelmekbe, választásokba beszálló egyházak, vagy neves képviselőik arról is elfeledkeznek, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.
 
Két, látszólag össze nem kapcsolódó hír. Mégis mennyire más és más hozzáállást és felfogást tükröznek.
 

Házat kutattak, főrendűek számítógépét foglalták le, sőt! Képesek voltak egy sírt is megbontani.  Hogy mit miért tett a belga rendőrség, azt csak ők tudják.
De nekem, a megrögzött felháborodónak nem felháborító, sőt tetszik a belga nyomingerek eljárása. Tetszik, hogy szakítottak azzal az álszent eljárással, miszerint:
 
„Több európai országban az egyház és az állam közösen állít fel testületeket a botrányok kivizsgálására.”
 
Kívánom az álszenteknek, hogy legyen abban részük, hogy egyházfi által a sérelmükre elkövetett bűncselekményt „botrányként” kezeljék!
 
Igaz, nem pedofil vádakkal kellett szembesülnie Pápai Lajos megyés püspöknek a Győri Egyházmegyénél, de számomra úgy tűnik, akkor is helyesen járt el, ha a cikkhez írt kommentek őt is számon kérnék ez ügyben.
 
Figyelmükbe ajánlom a cikk utolsó mondatát:
 
Portálunk úgy tudja: több százmillió forintról van szó.
 
Kíváncsi lennék az egyházmegye költségvetésére, mennyi pénz fölött rendelkeznek és arra, hogy a két gyanúsított sikkasztását hogyan tudta leplezni, ha több száz millió forintot sikerült lenyúlniuk?
 
 
 

 

 
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pedofil vatikán pápai lajos megyés püspök győri egyházmegye

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr452113150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása