HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

2010. 07. 19. Fekete nap a Budapesti Értéktőzsdén.

2010.07.17. 23:39 Artaban

 

Aki nem tud arabusul (dakotául, latinul, stb.), az ne beszéljen arabusul.
Megszegve a fenti szabályt, szeretném felhívni a figyelmet a magyar pénzpiacok hétfőre vérható beborulására. Na nem mintha annyira érteném, hogy mi és miért történik a forinttal és a magyar értéktőzsdével, de az új hírek alapján már rutinosan megjósolhatóak a következmények.
 

 Tapasztalataink szerint mit jelenthet ez a rövid egy mondat?

  1. határozott forint árfolyamesés, devizaalapú hitelek törlesztő részleteink emelkedése.
  2. BÉT árfolyam zuhanás, ismételt mélypontra zuhan a magyar tőzsde.
  3. Országkockázati felár nő, nehezebben és főleg drágábban jutunk hitelhez. - talán nem is baj, talán kevesebbet zálogosít el az új Orbánisztán kormány a jövőnkből!
  4. Ismétlem ugyan az indexet, de a jegybanki alapkamat nőhet.
  5. Volt már rá példa, hogy Közép- Európa államai együtt sírtak, együtt nevettek, ha valamelyikük gyengélkedése miatt a többiek is szívtak a pénzpiaci  karanténba zártakkal. Áldott lesz Orbán Viktor neve, legalább kósai magasságokba fog emelkedni. Új európai káromkodás fog születni, melyben miniszterelnökünk neve központi helyen lesz megemlítve! Nem dicsérve, és nem is áldva!
 
Fenti „jóslatomhoz” annyi ész sem kellett, mint a Kósa nyilatkozathoz. Majd elmállik, hogy mi teljesül, félek, a felszínes elemzésem bekövetkezésével egy hét múlva elégedettek is lennénk, talán még optimista is voltam. Miért írom ezt? Mert ismét nyilatkozatot olvashattam.
Olyat, ami itthon már nem meglepő, de a világ nem vevő a NER-re, ők magas ívből tesznek ránk és az 50 X 70 cm-re!
Úgy gondolom, a populista demagógiának olyan mintapéldáját nyilatkozta Matolcsy György, hogy még Kósa is megnyalta volna utána mind a 20 úját!
Ide másolom, nehogy feledésbe merüljön.
 
"A magyar kormány az IMF és az EU küldöttségével folytatott tárgyalásai során őszintén és nyíltan feltárta az első félévi elhibázott költségvetési gazdálkodásból fakadó súlyos problémákat. Az IMF és az EU küldöttségei mindezek alapján elismeréssel méltatták az új kormánynak a korábbi hibák kiigazítása érdekében tett tekintélyes lépéseit, amelyek a bankadó, a végkielégítéseket terhelő különadó és a költségvetési szférában érvényes fizetési korlátozás bevezetésével növelték az állam bevételeit, a 120 milliárd forintos minisztériumi zárolásokkal és a közpénzekkel való takarékos bánásmód betartatását szolgáló költségvetési felügyelők kiküldésével pedig jelentősen csökkentették az állami kiadásokat.
Ezek az intézkedések jelentős mértékben csökkentik a költségvetés hiányát. A nemzeti ügyek kormánya folytatja a strukturális reformok politikáját a tárgyalópartnerek által fontosnak tartott területeken - így az adórendszer, az egészségügy, és a közösségi  közlekedés területén is. A kormány elkötelezett aziránt, hogy Magyarország minél előbb Közép-Európa legversenyképesebb, legmegbízhatóbb és legkiszámíthatóbb országa legyen. A kormány természetesen tovább folytatja a tárgyalásokat a nemzetközi szervezetekkel, köztük az IMF-fel és az Európai Unióval is."
 
„Aki a győzelem feltételeiből nem lát többet, mint amit az egyszerű emberek is tudnak, az nem a legjobb a jók között.
Még ha győz is egy csatában, s az egész égalatti jónak mondja, akkor sem a legjobb a jók között.”
(SZUN-CE: A HADVISELÉS TÖRVÉNYEI)
 

 

 Frissítés:
 
NE AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
Valamit nem szabad elfelejtenünk akkor, amikor a fentebb ismertetett témában gondolkodunk.
 
Kinek állt érdekében?
 
Október 3. Önkormányzati választások, amelynek megnyerése a végső feltétele a totális hatalomátvételnek.
 
Sok ember értetlenkedve nézi, miért kell nekünk gazsulálnunk, hitelért kuncsorognunk a világ gazdagabbik felétől.
Tárgyaló delegációk döbbenten el, kormány veri a mellét, hogy ők nem főnökeink, hogy megmondják, mit csináljunk!
A Fidesz hívők mellett sok bizonytalan szavazó nyerhető meg ezzel.
 
Természetesen addig tökösen kiállunk a magyar érdekek védelmében, és a választások után már kit érdekel, hogy mit szóltok hozzá emberek, ha felújítjuk a tárgyalásokat.
Aminek a vége: nem tehetünk mást, az elhibázott szoci intézkedések hatásai most derültek ki igazából. Soha nem látott megszorítások jönnek, hogy soha ne felejtsétek el az elkúrókat.
 
 
Hogy színtiszta cinizmus amit leírtam?
 
 
Igen az. Szívesen kérnék szilveszterkor rosszindulatomért elnézést. A bocsánatkérés nem miattam fog elmaradni!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: imf matolcsy eu delegáció

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr12158067

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aki fizet, az petyegtet 2010.07.18. 09:02:30

Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal le...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása