HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Magánvélemény 2

2010.02.08. 13:51 Artaban

 

Már megint összezavartam magamat. 2 vagy 3? Írásként: magánvélemény 2, de a kormányzásba törekvők részéről a 3., a helyes kifejezés. Először volt Mádi László, megyénkbeli politikus magánvéleménye. Méltó jutalmát elnyerte, sokan megírták véleményüket (http://fehergyarmat.blog.hu/2010/01/31/beszoptam_1), nincs új tény ezzel kapcsolatban. A második szakember, aki szintén a véleményét mondta és ő is szintén elismert szakember, Sió László volt. (http://artaban.blog.hu/2010/02/05/maganvelemeny_6 ) Ő arról beszélt, hogy el kell bocsátani azokat a pedagógusokat, akik nem felelnek meg annak az új minősítési rendszernek, amelyet kormányra kerülése esetén a Fidesz vezetne be. Természetesen Cser-Palkovics András, a FIDESZ helyettes szóvivője észnél volt és rögtön magánvéleménynek nyilvánította Sió László szavait. Gondolom rájött arra, hogy nem célszerű a választásokig pedagógus elbocsátásokat emlegetni. Félelmet kelteni egy olyan választói rétegben, akik félelmükben személyes kapcsolataik révén sok szavazatot tudnak elvinni a Fidesztől!
 
Úgy tűnik, sok magánvéleményen keresztül fogjuk megismerni a most még kormányzati felhatalmazásban reménykedők elképzelését, arról, hogyan, milyen szakmai és nem szakmai elképzelésekkel rendelkeznek országunk jövőjéről.
 
Megérkezett Sió László magánvéleményének megerősítése. Megerősítése és a Fidesz, illetve szövetségeseinek oktatáspolitikai koncepciójának egyes elemeinek felsorolása.
 
Hoffman Rózsa, a Fidesz-KDNP oktatáspolitikusa, egy polgári körös fórumon (január 27. Jászszentandrás) tartott előadást. Az előadás hangfelvételét a következő kettő linken hallgathatják meg:
 
 
Ne feledjük, hogy bizalmas beszélgetéseken, mint leendő oktatási miniszterként hangzik el a neve.
 
Akkor most mi is a baj ezzel a fórumon elhangzott véleményével?
 
Szakértőnket kérdeztük, mi a véleménye a KDNP oktatási programjáról, a fórumon elhangzottakról. Nem szívesen mond véleményt egy még kialakulatlan koncepcióról, különösen úgy, hogy a fórumon elhangzottakkal nem mindig fedezhető fel az összhangja!
 
Egy példa az ellentmondásokról:
 
Óriási anyagi forrásokat felhasználva napjainkban zajlik a „kompetencia alapú oktatás” bevezetése. Komoly vállalásokkal, Eus források felhasználásával. Ezen források lehívása több évig meghatározó és a „fejlesztések” kötelező fenntartásának vállalásával lehetséges.
 
Mi volt a fórumon erről a tanárnő véleménye?
„a NAT – ban agyonajnározzák a kompetenciákat, szakmailag teljesen dilettáns, hamis módon. Vissza kell hozni azt a kerettantervi szabályozást, amely ragaszkodik a nemzeti műveltség továbbadásához.”
És mit mond pártja oktatáspolitikai koncepciója? Amiben feltételezhetően neki is komoly szerepe lehetett?
„A felső tagozat kiemelt célja a kompetenciák fejlesztésének folytatása a szaktárgyi tanulmányokba történő fokozatos bevezetéssel.”
 
Arról inkább ne értekezzünk, hogy a pedagógus társadalom, igaz kényszerből, az egyik legkreatívabb réteg lett hazánkban. Nem kis mértékben az átlagosan 6-7 évente kötelezően bevezetett új oktatáspolitikai elképzelések megvalósítása, vagy meg nem valósítása (elszabotálása) révén. Még az oktatási miniszter is hasonló véleményt fogalmazott meg nem is olyan rég: a pedagógus ha magára zárta az osztályterem ajtaját, tudja mit akar tanítani, vagyis azt tanít úgyis, bizonyos keretek között, amit jónak tart!
 
De térjünk vissza a tárgyhoz, a magánvéleményekhez!
 
Kedves Pedagógusok. Most már bizton állíthatjuk, hogy létezik az eddigieken túl is egy elképzelés egy új pedagógus értékelési modell bevezetésére. Aminek nem megfelelt, vagy alkalmatlan minősítés esetén elbocsátás a következménye.
A fentebb említett fórumon szó szerint a következő kijelentés hangzott el:
,,a pedagógusok munkáját szakemberek kívülről, objektívan ellenőrzik. Az a pedagógus aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válni.’’
(nem pedagógus olvasóinknak emelem ki, hogy tanáraink nem félnek a minősítésüktől, pontosabban nem a minősítéstől félnek!)
 
Kijelenthetjük, hogy Sió László magánvéleményét, amit Cser-Palkovics „úr” megtagadott, most Hoffman Rózsa megerősítette!
 
Ezek után lehet, jobb lenne Cser-Palkovics úrnak nem megszólalni!!! És még ő képvisel egy hatalomba törekvő pártot?
 
„Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ezzel kapcsolatban a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában elmondta: "az minden szakmában úgy van, hogy (...) az alkalmatlanokat el szokták bocsátani". Kérdésre megjegyezte, Sió Lászlónak, a Fidesz oktatási kabinetje vezetőjének ügyét nem követte. Hangsúlyozta ugyanakkor, úgy nem lehet embereket kitenni az utcára, hogy esélyt sem kapnak arra, hogy máshol, ahol meg tudnának felelni, ne jussanak munkához.” Népszava
 
 

Forrás:

http://egyenlito.blog.hu/2010/02/07/megszereztuk_a_fidesz_oktatasi_programjanak_egy_reszet_milyen_lehet_a_tobbi#c8615914

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közoktatás magánvélemény mádilászló siólászló hoffmanrózsa fideszprogram

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr311739155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása