HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Közvélemény és az Ő kutatása

2010.02.11. 22:04 Artaban

Közeledve a választásokhoz, egyre több cég végzi el a várható eredményekkel kapcsolatos közvélemény kutatását. Az általános gyakorlat, ami szerintük megbízható és átfogó képet ad a kutatások során az, hogy 1000 főt kérdeznek meg. A szokásos bla-bla szöveg más és más megfogalmazásban mindegyik cég tájékoztatójában szerepel: „véletlenszerűen kiválasztott szavazásra jogosultat kérdeztünk meg, akik nem, kor, lakóhely, településtípus, iskolai végzettség szerint reprezentálták az ország  lakosságát. „
Most, mikor már az ötödik, magát hozzáértőnek pozicionáló szervezet is ezt a módszert követte, osztottam, szoroztam és arra a következtetésre jutottam, hogy ilyen komoly kutatás elvégzésére és az eredmény szakszerű összegzésére vállalkozom én is. A kutatásom szakmaiságát bárki megkérdőjelezheti, de kéretik nem komolyan venni a kapott eredményeket. A megállapításaimat bárki térítés nélkül felhasználhatja, arra hivatkozhat.
 
 
Örömmel jelentjük, hogy elvégeztük közvélemény kutatásunkat. A kutatással előre kívánjuk jelezni a 2010. április 11-ei parlamenti választások várható eredményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 10-es választókerületben. A kutatás során 10, azaz tíz, véletlenszerűen kiválasztott szavazásra jogosultat kérdeztünk meg, akik nem, kor, lakóhely, településtípus, iskolai végzettség szerint reprezentálták a választókerület lakosságát.
 
A választópolgárok relatív többsége szerint jót tenne a térségnek, ha a választási eljárásra fordított összegeket közöttük osztanák inkább szét.
A megkérdezettek több, mint fele állítja, hogy rajta már a pénzosztás sem segítene.
 
A megkérdezettek több, mint fele gondolja, hogy úgy kellett neki ez a választás, mint púp a hátára. Tavaly decemberben még csak 10 % gondolta így.
 
Csökkent a különbség a jelöltek támogatottsága között. Legújabb felmérésünk szerint egyformán utálják a jelölt állító pártokat! Támogatottságuk szinte naponta változik, abban a tempóban, ahogyan bedobják a köztudatba az újabb nyugdíjas bombákat és pedagógus megfélemlítő ötleteket.!
 
Anyósom szerint, továbbra is jelentősen vezet, az a daliás bajszos fiatalember. A miniszoknyás jelölt főleg a nőcsábászok körében növelte népszerűségét. A pesti és nyíregyházi megváltókkal, indulni kívánó jelöltekkel a válaszolók 90 %-a nem is foglalkozik.
 
A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók körében a Kolbászosztó Párt támogatottsága 15,9 százaléknyi, szemben az előző hónapban mért 3 százalékkal. A Konzervosztó Párt szavazói a teljes lakosságon belül 10, a pártválasztók körében 20 százalékot tesznek ki. Novemberben és decemberben a párt támogatottsága 2-2 százalékon állt.
 
A Pénzosztó Párt tábora a teljes felnőtt lakosság és a pártválasztók körében is 15-15 százalék.
 
Megdöbbentő a kocsmáros támogatottságának változása. Azon választók körében, akik hitelre is ihatnak nála, támogatottsága a decemberi 50 %-ról 100-ra nőtt.
 
Az ajánlószelvényeket a válaszadók 50 %-a már átadta, 30 %-a elégette és igen nagy (20 %) azok aránya, akik még várják, ki kínál érte többet.
 
A közvélemény- kutatást a kocsmákban végeztük, január 35 és 40 között, az esti órákban. Mivel bárki szidhatta bármely jelöltet, munkatársaink türelmesen hallgatták, ezért mindenki itatta közvélemény-kutatóinkat. Ennek megfelelően az eredmények tájékoztató jellegűek, azokért az Artabán Közvélemény- kutató Intézet felelősséget nem vállal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr711750751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása