HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Overdorse hátán újra működik az Országimázs Központ

2010.03.12. 19:13 Artaban

Rövid visszatekintés, mi is az az Országimázs Központ?

 

A Miniszterelnöki Hivatalt vezetőminiszter 2000. február 01-én alakította meg az Országimázs Központot a MeH főosztályi szintűszervezeti egységeként. A Központ feladata az országkép kialakítása és az állami ünnepségek programjainak megszervezése és lebonyolítása volt. Szakmai tevékenységét a MeH kommunikációért felelős politikai államtitkárának közvetlen felügyelete mellett végezte. Az Országimázs Központ a MeH költségvetésében a fejezeti kezelésű előirányzatokból a rendelkezésére bocsátott célelőirányzatokkal gazdálkodott.
Az Országimázs Központ részére az Országgyűlés – országkép építésre és kommunikációs feladatokra – a költségvetési törvényekben összesen 18.766,8 M Ft előirányzatot hagyott jóvá. Ebből 2002.07.08-ig 12.986,2 M Ft pénzügyi teljesítés történt.
 
Akinek van elég nyugtatója hozzá, az megtekintheti a teljes vizsgálati anyagot:
Van belőle mit tanulni, szépen kiegészíti a „narancsvidék” című lap által összegyűjtött fideszes lenyúlások sorát, megszemlélhető, mit várhatunk egy esetleges kormányváltáskor.
 
Térjünk vissza napjainkba!
 
Társulj, fogj össze, magyar! Dicsérhetném is azt a tényt, hogy öt vezető magyar vállalat fogott össze egy nemes célért. Azért, hogy az OVERDORSE nevű versenyló magyar kézben maradjon. Az öt nagy ember szerint a versenyló a magyar kilábalás szimbóluma lesz. Az OVERDOSE Vagyonkezelő Kft -t 2010 januárjában hozták létre, egyetlen apportált vagyona az alapításkor 1.5 milliárd forintra értékelt Overdose. A versenyló 50%-os tulajdonrésze a létrehozott vagyonkezelő cég kezében lesz, 50% pedig Mikóczy Zoltáné, eddigi tulajdonosé marad.
A bejelentéskor a vagyonkezelő vállalatot alapító öt nagy cég képviselői is jelen voltak:
  • Járai Zsigmond, a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. felügyelő bizottságának elnöke,
  • Wolf László vezérigazgató-helyettes- OTP,
  • Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató- MOL,
  • Demján Sándor elnök- Euroinvest,
  • Németh Miklós- KÖZGÉP.
 
Biztosan csak irigy vagyok, a bejelentett összegek elhangzásakor sok minden megcsapott.
 
A cégek egyenként 200 millió forintot fizettek be – közölte Járai Zsigmond, akit nem kell bemutatni az olvasóknak. (Járai Zsigmond: a bankelnök, aki általában rosszkor, rossz helyen beszélt- http://www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.30102.html)
 
Megpróbáltam bonyolult matematikai műveletek révén- összeadás- kiszámolni, hogy mennyit is tettek bele az országimázs új típusú ápolásába: 1.000.000.000. Ft, azaz egymilliárd forint. Mennyi? Igen, jól olvasták!
 
 Hogy kinek mi köze van hozzá?
 
Hogy nem vagyok igaz hazafi, hogy sajnálom erre a nemes célra más pénzét?
 
Biztosan igaz.
 
Kiderült, hogy egy apróságban tévedett a forrásom, a portfolio.hu. Először cégenként 200 millát írt, ez tuti, mert kopiztam a posztba az összeget, estére már kijavította, hogy összesen 200 milla.

Hiteles gazdasági újságírás...
Elnézést a tárgyi tévedésért!
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: demján sándor narancsvidék járai zsigmond hernádi zsolt országimázs központ overdorse fideszes pénzlenyúlás

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr981835033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása