HTML

Artaban blog

"Pedig így szólt az ígéret a múltból: - "Valahol! Valamikor! Valami!" Hitték a bölcsek, hitték a hívők, - mióta élünk, e hitetést hallani. De már reánk tört a tudás: - Valami nincs sehol!" Váci Mihály: Valami nincs sehol

Friss topikok

  • Véleményterrorista: A cím akár a következő is lehetett volna: "bolond lyukból bolond szél fúj" (2010.11.21. 19:54) A kezemet figyeljék! Csalok.
  • Hernyótalpas szőlőbányász: Nincs kegyetlenebb fegyver a nyilvánosságtól, a humortól... (2010.11.20. 13:10) Vegyél fel a listádra!
  • Vers mindegykinek: Még kér a nép... Lesz még vers? (2010.11.20. 13:07) Népnemzeti vers

Rövid leszek

2010.01.01. 19:42 Artaban

Rövid leszek, igértem, de majd kiderül a végén, meddig jutok a felháborodásomban.

2010. Új esztendő, új hírek. Valamiért mindig a klasszikusnak számító Hofi Géza jut eszembe erről is: tudjátok, mikor a régi január elsejék előtt tényleg volt, aki a fürdőkádat is televette benzinnel...az áremelés előtt.

Eddig vártam. Számomra mindig is érthetetlen volt, hogy azok, akiknek megadatott  a megszólalás lehetősége, akik "értünk élnek", miért csak késve reagálnak olyan intézkedésekre, amelyek a Magyar Köztársaság gazdasági életének több területét is át fogják rendezni.
Megszavazták, bevezetik. A sokak által áldott jövedéki adó emelését. Lássuk röviden, miről van szó: ha behívod a lenti címeken megtalálható cikkeket, viszonylag jól képbe kerülsz, mi változik:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/28/durva_uzemanyag-dragulas_jon_a_heten/

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=2&i=126464

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/12/29/a_jovedeki_ado_miatt_dragul_a_benzin/

Nem értek valamit.
Ha bármely politikai oldalon történik valami világrengető dolog- és itt most még nem is a nagy disznóságokra gondolok-, akkor hetekig azt olvashatjuk a sajtóban. Politikusaink előrelátóak. Most valahogy mégsem tapasztalom az óriási felháborodást. Vajon miért is???

Emelkedik az üzemanyag jövedéki adója. Emelkedik a megemelt jövedéki adó után fizetendő ÁFA is (az áfa alapja ugyanis a jövedéki adóval növelt nettó ár).

Van persze, akiknek miden útját fizeti valaki. A többségét nem.
(rosszul jár a munkavállaló, főleg a 9 forintos térítésben részesülő; rosszul jár mindenki, mert a kajádat is szállítani kell, Te és gyermeked ha utazol, többet fizetsz, rosszul jár a fuvarozó- terheikről ők tudnának igazán mesélni; és azt hiszem a hozzáértők oldalakon keresztül tudnák sorolni a következményeket. Engedtessék meg nekem, hogy a dohány és az alkohol jövedéki adójának emelését ne ostorozzam!)

A híradások szerint az eu kényszeríti ki a mi jövedéki adónk emelését.
A híradások szerint tőlünk gazdagabb államok is kértek és kaptak ez alól felmentést.

Hogy is van ez? Nekünk nincsenek Brüsszeli bürokratáink, akik ezért is ülnek ott?
Nekünk mindegy, hogy a kényszerű megszorítások mellett még ezt is rászabadítjuk a zemberekre?

Jön a parlamenti választás. Jön. De minek? Mindenki élenjár a másik minősítésében. KÖNYÖRGÖM. Nem hallhatnánk olyat, hogy:
azért lesz jobb, ha rám szavazol, mert:.............és itt hosszú felsorolást várok, SZAKEMBEREKTŐL, nem politikustól. (ja, hogy politikus is lehet szakember? Tényleg. Tényleg?)


Mikor értitek már meg, hogy birkák vagyunk ugyan, de nem hülyék?

És mi mikor értjük már meg, hogy mi csináltunk minden politikusunkból istent, akik dönthetnek arról, hogy mi milyen trutyiban éljünk?

 



 

Szólj hozzá!

Címkék: alkohol adó áfa dohány üzemanyag emelés jövedéki

A bejegyzés trackback címe:

https://artaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1001637808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása